niedziela, 29 lipca 2018
Bąbelkowa herbata
Proporcje są dowolne, można użyć różnych owoców, herbaty, mleka lub przygotować wersję bez mleka.
Czas i sposób przygotowania tapioki, zależy od rodzaju produktu (należy sprawdzić na opakowaniu).
Gotuję ją w wodzie z odrobiną cukru i barwnika spożywczego - do barwienia na niebiesko, można użyć kwiatów klitorii ternateńskiej.
Matcha - ok 2 łyżeczki,
cukier (wg uznania),
ok 200 ml zimnego mleka,
ok 50 ml wrzątku,
borówki.
Herbatę zalewam wrzątkiem, mieszam. Można użyć miotełki bambusowej. Do połączenia herbaty z mlekiem i cukrem, używam blendera.
Herbatą zalewam owoce i tapiokę.
Proporcje wg uznania. Może być w formie deseru, z dużą ilością tapioki oraz owoców lub napoju, podawanego ze słomką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz