niedziela, 29 lipca 2018

Bąbelkowa herbata


Proporcje są dowolne, można użyć różnych owoców, herbaty, mleka lub przygotować wersję bez mleka.

Czas i sposób przygotowania tapioki, zależy od rodzaju produktu (należy sprawdzić na opakowaniu).
Gotuję ją w wodzie z odrobiną cukru i barwnika spożywczego - do barwienia na niebiesko, można użyć kwiatów klitorii ternateńskiej.

Matcha - ok 2 łyżeczki,
cukier (wg uznania),
ok 200 ml zimnego mleka,
ok 50 ml wrzątku,
borówki.
Herbatę zalewam wrzątkiem, mieszam. Można użyć miotełki bambusowej. Do połączenia herbaty z mlekiem i cukrem, używam blendera.

Herbatą zalewam owoce i tapiokę.
Proporcje wg uznania. Może być w formie deseru, z dużą ilością tapioki oraz owoców lub napoju, podawanego ze słomką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz