Miał być chłodnik... wyszła sałatka.
2 jajka ugotowane na twardo
2 jajka ugotowane na twardo
2 buraczki, ok. 3 cm średnicy
2 średniej wielkości liście botwinki
4 rzodkiewki
1 nieduży ogórek
Świeży koperek
2 płaskie łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Kopiasta łyżeczka tłustego sera sałatkowego typu feta + ser do posypania
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz
Jajka pokroiłam w grube plastry, następnie słupki. Warzywa (oprócz czosnku i jednego buraczka) pokroiłam w słupki.
2 średniej wielkości liście botwinki
4 rzodkiewki
1 nieduży ogórek
Świeży koperek
2 płaskie łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Kopiasta łyżeczka tłustego sera sałatkowego typu feta + ser do posypania
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz
Jajka pokroiłam w grube plastry, następnie słupki. Warzywa (oprócz czosnku i jednego buraczka) pokroiłam w słupki.
Polałam sosem: jogurt, ser, czosnek i 1 buraczka zmiksowałam na gładką masę doprawiając solą oraz pieprzem.
Posypałam koperkiem i pokruszonym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz