wtorek, 3 maja 2016

Sałatka chłodnikowa

Miał być chłodnik... wyszła sałatka.
2 jajka ugotowane na twardo
2 buraczki, ok. 3 cm średnicy
2 średniej wielkości liście botwinki
4 rzodkiewki
1 nieduży ogórek
Świeży koperek
2  płaskie łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Kopiasta łyżeczka tłustego sera sałatkowego typu feta + ser do posypania
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz
Jajka pokroiłam w grube plastry, następnie słupki. Warzywa (oprócz czosnku i jednego buraczka) pokroiłam w słupki. 
Polałam sosem:  jogurt, ser, czosnek i 1 buraczka zmiksowałam na gładką masę doprawiając solą oraz pieprzem. 
Posypałam koperkiem i pokruszonym serem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz